Технически новости в сферата на металорежещите инструменти

Всички нови предложения на фирма Dormer Pramet може да видите в каталога по-долу!

18.04.2024 г.

05.04.2024

Dormer Pramet – GL – Нова Гама Инструменти

2023-09-12

Фирма Dormer Pramet разширява своето портфолио от инструменти за струговане с нови HSS свредла, метчици и инструменти за поддръжка.

Гамата Pramet GL се обогатява с инструменти с вътрешно охлаждане с високо налягане, инструменти за вътрешно остъргване и челно остъргване, еднолицеви пластини с допълнителна дълбочина на обработка и много други по-малки допълнения, които правят GL гамата напълно завършена и конкурентна.

Новите свредла Dormer HSS с три-плоска опашка, за да се предотврати изплъзване на инструмента от патронника, нови икономични HSS метчици за ръчни инструменти и нови комплекти за премахване на болтове и отстраняване на винтове за да се направи поддръжката по-лесна и по-удобна.

Като всички останали инструменти на фирма Dormer Pramet те са разработени за да бъдат надежден избор за Вашите нужди.

Dormer празнува 110 години в бранша с инструменти.

Dormer Tools започва като продуктова марка на Sheffield Twist Drill & Steel Co. в Шефилд, Англия през 1913 г. Марката включва много видове кръгли инструменти, включително свредла, райбери и фрези.

Наред с общите инженерни и машинни операции, инструментите Dormer се използват в бързо развиващата се автомобилна машинна индустрия през средата на 20 век. През 90-те години Sandvik закупува компанията и през 2014 г. създава Dormer Pramet, комбинирайки надеждния производител на инструменти с чешки производител на сменяеми пластини.

13.07.2023

НОВ ПРОДУКТ !  –  С нашите нови продукти и разширени асортименти ние се стремим да опростим процеса на обработка и да ви помогнем да получите достъп до най-подходящите режещи инструменти за различни приложения. С тези нови инструменти и чрез силата на простотата машинните цехове по света могат да рационализират производството, спестявайки време и материали. Научете повече чрез връзката, свържете се с вашия местен търговски офис на Dormer Pramet или официален дистрибутор за всички подробности относно нашите нови продукти!

23.05.2023

Нов каталог на фирма Shut – измерващи инструменти и системи .

 

18.04.2023

Pramet T9415

Нашият най-напреднал клас пластини за струговане на стомана потвърден от клиенти

 

 

 

 

 

 

Стартира ново поколение пластини за стуг, предлагащи едно от най-високите нива на производителност и гъвкавост на пазара днес.
Pramet T9415 е най-модерният MT-CVD клас, пуснат от Dormer Pramet от почти десет години.
Този клас от четвърто поколение покрива широк обхват на приложение, заменяйки предишните T9310 и T9315.
В допълнение, той също частично се припокрива с клас T9325, давайки на T9415 едни от най-широките спектъри от приложения при струговане на стомана.

13.02.2023

Спести време и пари като избереш перфектният инструмент.

Твърдосплавната фреза е специално разработена да издържа на стрес и висока температура , идващи от фрезоването на твърда стомана до 63 HRC.

20.12.2022

 

Нов каталог на Фирма Karnasch

Измина още една година и нашият нов продуктов каталог (GK35) е готов за стартиране.
Включващ разнообразие от нови продукти и разширения на нашата продуктова гама.

Релси с DormerPramet

С повече от 100 години опит в производството на режещи инструменти, ние доставяме продукти за железопътния сегмент от няколко десетилетия. През това време разработихме много артикули в нашето портфолио и непрекъснато добавяме нови, за да отговорим на нуждите на клиентите. Железопътната индустрия разполага с разнообразие от различни компоненти, които трябва да бъдат обработени по много начини. Наличието на правилния режещ инструмент е от първостепенно значение. Ние предлагаме многобройни стандартни и специално изработени инструменти за струговане за обработка на железопътни колела и оси, както и инструменти за фрезоване и пробиване на релси, стрелки, основни плочи и части на вагони..

Каталог

Как да премахнем счупен болт в четири стъпки

Кратък урок за безопасно отстраняване на счупен болт,
което може да бъде скъпа грешка.
Тя може да бъде отстранена в четири прости и безопасни стъпки без увреждане на резбата.

Dormer Pramet има специфичен комплект, предназначен за отстраняване на тези болтове. Този комплект съдържа:

 • 1 Болтова фреза (P100).
 • 1 Болтова центрираща фреза (P101).
 • 1 Свредло HSS-Co (A117).
 • 1 Винтов екстрактор (X106X).
.

28.06.2021

Вендинг система ProLog

ProLog вендинг предлага рентабилна и ефикасна услуга за управление на инструменти в подкрепа на Вашия бизнес.

Системата Prolog е уеб базирана платформа, която автоматизира процеса на съхранение и управление на инструментите, която гарантира че нашите продукти са налични точно когато и където са необходими.

Тя контролира и улеснява издаването и връщането на инструменти, като  управлява нивата на запасите и  изчислява обема на отделните инструменти. Това прави контрола на запасите по-ефективен, намалява фиксираните разходи и има положително въздействие върху производителността и информационния поток.

 

 

SmartDrawer

Стандартен шкаф за магазини с налични гъвкави опции за дозиране, предоставящи на потребителя единични пластини или дозатори за пластини в кутии. Универсалният избор на номера на чекмеджето и капака предлага допълнителна гъвкавост.

Основните характеристики на SmartDrawer включват:

–     До 672 места за съхранение.

–     До 14 чекмеджета за дозиране и връщане във всеки шкаф.

–     Гъвкав брой места за съхранение на чекмедже (2, 4, 8, 12, 16, 24, 36, 48 и 128).

SupplyBay

Нашата машина SupplyBay е подходяща за индустриални среди с висок оборот на запаси от широка гама продукти.

Основните характеристики включват:

 • 60 места за съхранение.
 • Голяма дозираща врата.
 • Запас на спирала (6, 9, 12, 15, 18, 24 и 30).
 • Лесен за достъп и пълнене.
Подходящ за различни запаси с четец на баркодове при поискване.

SaveRing, SaveRent & SaveBin

За да подобрим нашата вендинг система, предлагаме няколко нови машини, давайки още по-голям избор, за да отговарят на индивидуалните изисквания на клиента. Новите допълнения включват SaveRing, SaveBin и SaveRent. Всички системи помагат на компаниите да се отдалечат от пег-бордoвете или отворените методи за достъп.

SaveRing  е универсална вендинг машина, която съхранява и разпространява до 540 уникалниартикула. Тя има четири ключови функции за разпространение, отдаване под наем,връщане за повторно заточване или резервиране на продукти до 30 дни.

 SaveRent  е система за отдаване под наем и мониторинг от тип шкафче. Тя позволявасъхранение, разпространение и връщане на ценни, често използвани инструменти и предмети. Всяка транзакция се записва и съхранява, когато всекипотребител има достъп до нея.

SaveBin  служителите връщат използваните или замърсени инструменти, като се прависнимка на продукта и регистрира транзакцията на служителя. Системата автоматично предупреждава, за нивата на отпадъците достигнали предварително определен брой.

Виртуално управление на запасите

 Ако имате нужда от удобна система за проследяване, но имате няколко големи позиции, твърде големи за да ги поставите в устройството ProLog?  Няма проблем!

С нашето виртуално управление на запасите (VIM) можете да проследявате транзакции за инструменти, които не са физически разположени в дадено устройство. С правилна акредитация на потребителите, елементите могат лесно да бъдат проследени.

 

Как работи:

 • Материалите се зареждат във VIM за избор от потребителите.
 • Потребителят влиза в ProLog и избира елемент.
 • Системата показва на потребителите, къде се съхранява елементът.
 • Транзакцията се записва и е достъпна в отчетите в ProLog.
 • Всички стандартни правила за поръчки и предупреждения за инвентара могат да бъдат приложени към елементи, заредени във VIM.

25.06.2021

 

 

 

Свредло – легенда  А002 Dormer

20 години по-късно – свредлото на DORMER – A002 се превърна в едно от най-емблематичните на пазара. По-важното е, че спомогна за запазването на името на високоскоростната стомана (HSS) за всички материали и обработки.

Имаме много лоялни клиенти, които с удоволствие използват A002 в продължение на години, и са доволни от неговата надеждност и производителност.

Затова смятаме, че е време да отпразнуваме този изключителен успех !

За повече информация погледнете каталога =>

01.02.2021

Фирма АБАМАКС има огромното удоволствие да представи на своите клиенти новият асортимент от специални инструменти за монтаж използвани в авиацията, която разширява гамата от специализирани иструменти на фирма DORMER.

През последните две години фирмата работи за предоставяне на продуктите, произведени в Chino, California, в рамките на своето глобално продуктово предложение. Това включва увеличаване на капацитета, инвестиране в нови машини и трансформиране на съоръжението Chino в специално производствено звено, заедно с техните съществуващи производствени обекти.

Инструментите за авиацията и монтажа са произведени в съответствие с Националните аерокосмически стандарти (NAS), като много от тях са направени по поръчка, произведени в подкрепа на различни приложения. Заедно с това има повече от 50 години експертни технически съвети и поддръжка.

За да се подпомогне това разширяване на асортимента, вече е налична нова брошура на Airframe and Assembly, която предоставя преглед на всички режещи инструменти, добавени към портфолиото Dormer Pramet. Това включва артикули от марки Dormer и Precision Twist Drill.

Допълнителните елементи в брошурата включват свредла за потапяне за използване в двигатели с бормашина Nutplate и конусни разширители за ръчно пробиване (през втулки) или с двигатели за бормашина с контролирана скорост / подаване Свредла – предназначени да произвеждат отвори без разслояване; свредла с двойно поле за обработка на отвори с толерантност; зенкери за използване върху предварително пробити отвори в алуминий, графит и фибростъкло, както и карбидни за обработка на ръбовете на композитни панели, изработени от подсилен с въглеродни влакна полимер (CFRP), фибростъкло и кевлар.

За повече информация погледнете каталога =>

 

DORMER & PRAMET е  специализирана в производството на твърдосплавни фрези  за различни материали и приложения.

Фрезите S8 и S9 на DORMER  се предлагат  с различни видове опашки, дължини на рязане и покрития.

И двата вида разполагат с ъглова фаска и модифицирана геометрия на зъбите. Наскоро са добавени още 40 нови твърдосплавни фрези на DORMER,

за грубо, супер финно и дълбоко фрезоване, в зависимост от вида на материала. Голяма част от новия асортимент, идва от фрезовите семейства S2 и S7.

Фрезите S7 имат опция за диференциална стъпка, по-малко шум и максимално отстраняване на стружките при високо ниво на подаване.

Предлага се разнообразие от диаметри, дължини, множество опции за канали, гама от покрития, и опции за профил при груба обработка и ъглов радиус.

Наскоро DORMER представи още едно допълнение към тази серия – S713 и S716. Тези нови фрези са предназначени, както за груби, така и за довършителни работи.

Семейството на S2 включва всички ползи на S7, плюс опции за дълбоко фрезоване, подобряване на завършека при твърди стомани и трудни за обработка материали.