Всички технически новости в сферата на металорежещите инструменти

10.03.2021

DORMER стартира ново поколение твърдо плавни фрези с пет пера/зъба/, специално за динамични фрезови приложения и обработка на матрици от неръждаеми стомани и суперсплави. Фрезите S770HB / S772HB са:

• Подходящи за профилиране, нарязване и полуфиниширане, за високи скорости на подаване до 25%, в сравнение с инструменти с Z=4.

• С положителен ъгъл за плавно рязане на неръждаема стомана, намаляващи риска от „втвърдяване“ в мястото на рязане.

• С малък радиус на ъгъла и специфичен дизайн на режещия ръб за стабилна работа и висока производителност. Това води до удължаване живота на инструмента.

• AlCrN покритие е за термична стабилност, намалено триене, отлична износоустойчивост и издръжливост.

Ще се радваме, ако разгледате и целия каталог на DORMER & PRAMET в приложението.

За повече информация погледнете каталога =>

01.02.2021

Фирма АБАМАКС има огромното удоволствие да представи на своите клиенти новият асортимент от специални инструменти за монтаж използвани в авиацията, която разширява гамата от специализирани иструменти на фирма DORMER.

През последните две години фирмата работи за предоставяне на продуктите, произведени в Chino, California, в рамките на своето глобално продуктово предложение. Това включва увеличаване на капацитета, инвестиране в нови машини и трансформиране на съоръжението Chino в специално производствено звено, заедно с техните съществуващи производствени обекти.

Инструментите за авиацията и монтажа са произведени в съответствие с Националните аерокосмически стандарти (NAS), като много от тях са направени по поръчка, произведени в подкрепа на различни приложения. Заедно с това има повече от 50 години експертни технически съвети и поддръжка.

За да се подпомогне това разширяване на асортимента, вече е налична нова брошура на Airframe and Assembly, която предоставя преглед на всички режещи инструменти, добавени към портфолиото Dormer Pramet. Това включва артикули от марки Dormer и Precision Twist Drill.

Допълнителните елементи в брошурата включват свредла за потапяне за използване в двигатели с бормашина Nutplate и конусни разширители за ръчно пробиване (през втулки) или с двигатели за бормашина с контролирана скорост / подаване Свредла – предназначени да произвеждат отвори без разслояване; свредла с двойно поле за обработка на отвори с толерантност; зенкери за използване върху предварително пробити отвори в алуминий, графит и фибростъкло, както и карбидни за обработка на ръбовете на композитни панели, изработени от подсилен с въглеродни влакна полимер (CFRP), фибростъкло и кевлар.

За повече информация погледнете каталога =>

 

DORMER & PRAMET е  специализирана в производството на твърдосплавни фрези  за различни материали и приложения.

Фрезите S8 и S9 на DORMER  се предлагат  с различни видове опашки, дължини на рязане и покрития.

И двата вида разполагат с ъглова фаска и модифицирана геометрия на зъбите. Наскоро са добавени още 40 нови твърдосплавни фрези на DORMER,

за грубо, супер финно и дълбоко фрезоване, в зависимост от вида на материала. Голяма част от новия асортимент, идва от фрезовите семейства S2 и S7.

Фрезите S7 имат опция за диференциална стъпка, по-малко шум и максимално отстраняване на стружките при високо ниво на подаване.

Предлага се разнообразие от диаметри, дължини, множество опции за канали, гама от покрития, и опции за профил при груба обработка и ъглов радиус.

Наскоро DORMER представи още едно допълнение към тази серия – S713 и S716. Тези нови фрези са предназначени, както за груби, така и за довършителни работи.

Семейството на S2 включва всички ползи на S7, плюс опции за дълбоко фрезоване, подобряване на завършека при твърди стомани и трудни за обработка материали.