Технически новости в сферата на металорежещите инструменти

Как да премахнем счупен болт в четири стъпки

Кратък урок за безопасно отстраняване на счупен болт,
което може да бъде скъпа грешка.
Тя може да бъде отстранена в четири прости и безопасни стъпки без увреждане на резбата.

Dormer Pramet има специфичен комплект, предназначен за отстраняване на тези болтове. Този комплект съдържа:

 • 1 Болтова фреза (P100).
 • 1 Болтова центрираща фреза (P101).
 • 1 Свредло HSS-Co (A117).
 • 1 Винтов екстрактор (X106X).
.

28.06.2021

Вендинг система ProLog

ProLog вендинг предлага рентабилна и ефикасна услуга за управление на инструменти в подкрепа на Вашия бизнес.

Системата Prolog е уеб базирана платформа, която автоматизира процеса на съхранение и управление на инструментите, която гарантира че нашите продукти са налични точно когато и където са необходими.

Тя контролира и улеснява издаването и връщането на инструменти, като  управлява нивата на запасите и  изчислява обема на отделните инструменти. Това прави контрола на запасите по-ефективен, намалява фиксираните разходи и има положително въздействие върху производителността и информационния поток.

 

 

SmartDrawer

Стандартен шкаф за магазини с налични гъвкави опции за дозиране, предоставящи на потребителя единични пластини или дозатори за пластини в кутии. Универсалният избор на номера на чекмеджето и капака предлага допълнителна гъвкавост.

Основните характеристики на SmartDrawer включват:

–     До 672 места за съхранение.

–     До 14 чекмеджета за дозиране и връщане във всеки шкаф.

–     Гъвкав брой места за съхранение на чекмедже (2, 4, 8, 12, 16, 24, 36, 48 и 128).

SupplyBay

Нашата машина SupplyBay е подходяща за индустриални среди с висок оборот на запаси от широка гама продукти.

Основните характеристики включват:

 • 60 места за съхранение.
 • Голяма дозираща врата.
 • Запас на спирала (6, 9, 12, 15, 18, 24 и 30).
 • Лесен за достъп и пълнене.
Подходящ за различни запаси с четец на баркодове при поискване.

SaveRing, SaveRent & SaveBin

За да подобрим нашата вендинг система, предлагаме няколко нови машини, давайки още по-голям избор, за да отговарят на индивидуалните изисквания на клиента. Новите допълнения включват SaveRing, SaveBin и SaveRent. Всички системи помагат на компаниите да се отдалечат от пег-бордoвете или отворените методи за достъп.

SaveRing  е универсална вендинг машина, която съхранява и разпространява до 540 уникалниартикула. Тя има четири ключови функции за разпространение, отдаване под наем,връщане за повторно заточване или резервиране на продукти до 30 дни.

 SaveRent  е система за отдаване под наем и мониторинг от тип шкафче. Тя позволявасъхранение, разпространение и връщане на ценни, често използвани инструменти и предмети. Всяка транзакция се записва и съхранява, когато всекипотребител има достъп до нея.

SaveBin  служителите връщат използваните или замърсени инструменти, като се прависнимка на продукта и регистрира транзакцията на служителя. Системата автоматично предупреждава, за нивата на отпадъците достигнали предварително определен брой.

Виртуално управление на запасите

 Ако имате нужда от удобна система за проследяване, но имате няколко големи позиции, твърде големи за да ги поставите в устройството ProLog?  Няма проблем!

С нашето виртуално управление на запасите (VIM) можете да проследявате транзакции за инструменти, които не са физически разположени в дадено устройство. С правилна акредитация на потребителите, елементите могат лесно да бъдат проследени.

 

Как работи:

 • Материалите се зареждат във VIM за избор от потребителите.
 • Потребителят влиза в ProLog и избира елемент.
 • Системата показва на потребителите, къде се съхранява елементът.
 • Транзакцията се записва и е достъпна в отчетите в ProLog.
 • Всички стандартни правила за поръчки и предупреждения за инвентара могат да бъдат приложени към елементи, заредени във VIM.

25.06.2021

 

 

 

Свредло – легенда  А002 Dormer

20 години по-късно – свредлото на DORMER – A002 се превърна в едно от най-емблематичните на пазара. По-важното е, че спомогна за запазването на името на високоскоростната стомана (HSS) за всички материали и обработки.

Имаме много лоялни клиенти, които с удоволствие използват A002 в продължение на години, и са доволни от неговата надеждност и производителност.

Затова смятаме, че е време да отпразнуваме този изключителен успех !

За повече информация погледнете каталога =>

01.02.2021

Фирма АБАМАКС има огромното удоволствие да представи на своите клиенти новият асортимент от специални инструменти за монтаж използвани в авиацията, която разширява гамата от специализирани иструменти на фирма DORMER.

През последните две години фирмата работи за предоставяне на продуктите, произведени в Chino, California, в рамките на своето глобално продуктово предложение. Това включва увеличаване на капацитета, инвестиране в нови машини и трансформиране на съоръжението Chino в специално производствено звено, заедно с техните съществуващи производствени обекти.

Инструментите за авиацията и монтажа са произведени в съответствие с Националните аерокосмически стандарти (NAS), като много от тях са направени по поръчка, произведени в подкрепа на различни приложения. Заедно с това има повече от 50 години експертни технически съвети и поддръжка.

За да се подпомогне това разширяване на асортимента, вече е налична нова брошура на Airframe and Assembly, която предоставя преглед на всички режещи инструменти, добавени към портфолиото Dormer Pramet. Това включва артикули от марки Dormer и Precision Twist Drill.

Допълнителните елементи в брошурата включват свредла за потапяне за използване в двигатели с бормашина Nutplate и конусни разширители за ръчно пробиване (през втулки) или с двигатели за бормашина с контролирана скорост / подаване Свредла – предназначени да произвеждат отвори без разслояване; свредла с двойно поле за обработка на отвори с толерантност; зенкери за използване върху предварително пробити отвори в алуминий, графит и фибростъкло, както и карбидни за обработка на ръбовете на композитни панели, изработени от подсилен с въглеродни влакна полимер (CFRP), фибростъкло и кевлар.

За повече информация погледнете каталога =>

 

DORMER & PRAMET е  специализирана в производството на твърдосплавни фрези  за различни материали и приложения.

Фрезите S8 и S9 на DORMER  се предлагат  с различни видове опашки, дължини на рязане и покрития.

И двата вида разполагат с ъглова фаска и модифицирана геометрия на зъбите. Наскоро са добавени още 40 нови твърдосплавни фрези на DORMER,

за грубо, супер финно и дълбоко фрезоване, в зависимост от вида на материала. Голяма част от новия асортимент, идва от фрезовите семейства S2 и S7.

Фрезите S7 имат опция за диференциална стъпка, по-малко шум и максимално отстраняване на стружките при високо ниво на подаване.

Предлага се разнообразие от диаметри, дължини, множество опции за канали, гама от покрития, и опции за профил при груба обработка и ъглов радиус.

Наскоро DORMER представи още едно допълнение към тази серия – S713 и S716. Тези нови фрези са предназначени, както за груби, така и за довършителни работи.

Семейството на S2 включва всички ползи на S7, плюс опции за дълбоко фрезоване, подобряване на завършека при твърди стомани и трудни за обработка материали.