Стругарски ножове

Каталожна страница

PRAMET  предлага широка гама от инструменти с пластини за струговане, които са способни да покрият всички Вaши апликации. Независимо от размера на обработвания детайл, инструментите ще отговорят на Вашите високи изисквания. В продукцията си фирмата използва последни новости в технологиите, с които успява да осигори, качество и рентабилност. Изберете правилния инструмент от нашата продукция.

Инструменти със сменяеми пластини

Инструментите с пластини за струговане на PRAMET, включва решения за всички операции при стандартно струговане (външно и вътрешно), обстъргване и нарязване на резба.
Инструментите  на фирмата  са най-доброто решение в полето на тежкото машиностроене.
Стандартната оферта за обстъргване е предствавена с MTCVD покритие. Новата генерация на проиводствен клас UP!grade, включва универсална линия от класове:

– T9310 , T9315 , T9325 , T9335 кoито се използват за стругуване на на инструмента стомана, „неръждвейка“ и чугун.

– T5305 и T5315 класовете са предназначени за горещо възцована стомата и чугун.

– T7335 е предназначена специялно за обработка на неръждаема стомана

Така офертата от класове за струговане се  запълва и с PVD покритие .Този клас е предназначен за  обработка на алуминии и аломинево покрити стомани, както и за други неръждими стомани.

Друг клас за специфични обработки се предлагат с:

– TC100 и NC100 керамики за продуктивна обработка на на чугун.

– TT310 и TT010 керамични за финишна операция.

– TB310 кубичен борон нитрид за обработка на твърд метал и

– D720, PC30 и P1 поликристален диамант за обработка на алуминии и алуминиеви сплави, както и за неръждаеми стомани.

Инструмените със сменяеми пластини за генерална обработка са направени в голям асортимент за чупене на стружка – FF геометрията  е за финна обработка , FM геометрията е предназначена за завършваща и полу груба обработка, а RM е предназначена за груба и от части полугруба обработка .  Типовете SI, NM , M  чупене на стружката е много популярна за полугруба обработка, едностраните пластини с OR , NR2, HR и 923 форма на чупене на стружката са подходящи за тежка и груба обработка.

Инструменти  за общо струговане

 

Инструментите за външно и вътрешно обстъргване са част от Pramet steel age products.Инструменти с пластини с отрицателен ъгъл / P и D(M)/ , захвати и с положителен ъгъл  / S / са включени в офертата . Предлагат се сменяеми и настройващи глави, както и държачи за специални инструменти за струговане на влакови /вагонни/ колела.

– захвата D e най-стабилната система за пластини.Toй демонстрира по дълъг живот на рязане от  P, D, M (за отрицателно ъглово поставени пластини с цилиндричен отвор). Те са  предназначени за стабилни работни детайли при  груби до финишни операции, в зависимост от избраната геометрия и форма  на пластината. Лесното отделяне  на стружката от мястото на рязане е неуспоримо приемущество  на захвата – P.

– захвата S е система  от еднопосочно позитивно поставени пластини захванати с болтове.Инструментите с S захват  се използват за нестабилни, дълги или тънкостенни детайли . Този захват  обикновено  се използва за външни и вътрешни инструменти на малка пресечна секция. Вътрешните инструменти с твърдосплавни опашки подсигуряват по-добро качество на отвора.

– захват S се ползва при  тежки и  груби обработки.

Инструменти  за отрез и отнемане

 

Старата генерация от сменяеми пластини предназначение предимно за определени материали,беше заменен от нови типове за по леки операции на отрез и отнемане (LFMX) и за вътрешно отнемане  и копирно струговане (LCMF). Подобно на новия  T8330 клас с PVD покритие от новия UP!GRADE линия се доказва, като успешен заместител на добре познатия 8030.

Не трябва да пропускате :

Инструментите GFI за LCMF сменяеми пластини представят модерно решение за плитко отнемане на дълбочина отговаряща на три пъти на ширината на  сменяемите пластини . Асортимента е новозапълнен с GFM държачи за LCMR пластини .Инструментите за LCMF пластини  са една пета от ширинат на сменяемите пластини и GFK инструментите с GFK държачите за LCMF пластини  с 2мм.ширина постига до 16мм дълбочина. Инструментите с LCMF пластини  комбинират възможности за отнемане и копиране (в всякакви посоки) струговане.
Фирмата предлага и инструменти с LFMX пластини за средно дълбоко и дълбоко рязане  и отнемане . Имат също така и геометрии за финни и груби операции,както и пластини с прави и наклонен отрезен ъгъл с  периметри от 1,6мм до 6,35 мм.
Част от  предложенията са за шлицово струговане и зегери (0,9 до 4,15 мм ширина ) и уплътнителни пръстени(R0.5 до R1.5mm). Пластините са захванати за държачи за резбофрезоване и те имат  такъв вид спецификация. На резбата се дава ширината на канала и профилът е ZZ (напр. TN 16ER110ZZ). Необходимо е да използвате подложка със спецификация ZZ или инструмент с ъгъл на наклон 0 ° за нарязване.

Инструменти за нарязване на резби

 

PRAMET предлага  инструменти за струговане на външни и вътрешни резби и сменяеми пластини с пълен профил за М, W , RD , API, TR ,UN и ACME резби.

Гамата се допълва и от пластини с полу профил за 60 градусови резби. Те са достъпни за продукцията на  универсални класове  8030 с PVD покритие. Фирмата предлага и алтернативи, като резбови профили, пластини проектирани в форми за специални продукти.

Не трябва да пропускате:

Основните сменяеми пластини са най-добрия избор за ниско въглеродни и нераждаеми стомани и за повечето други материали.Пресованите сменяеми пластини (P1 спецификации) се ползват за струговане на твърди материали и или на резбоване на отвори.

Пластините с пълен профил са използваеми за сериино и повтарящо се производство.Частичния профил е за единични бройки,  защото покриват определен вид от присъединителни резби e.g. 1.5 – 3 mm.

Стандартни инструменти се използват за присъединителни резби до 3 мм включително се използва директен държач (S спецификация) за по високи(големи) присъединителни резби.

Необходимо е да се избере ъгъла на наклон на сменяемите отрезни пластини за правилното им функциониране. Правилния ъгъл на наклона се подсигурява от подложки с различен ъгъл на наклона (външни и вътрешни инструменти) или е фиксиран предварително от модела на пластината (вътрешни инструменти).

Специални инструменти

 

PRAMET пуска стотици нови продукти всяка година, но те не винаги задоволяват вашите изисквания. Затова сме готови да структорираме и произведем специалени инструменти, който да паснат на Вашите изисквания и да достигнат висока производителност. Ние ще компилираме за вас правилното решение:

– бърз отговор на запитването.
– стандартна поръчка
– доставка в оговорен срок
– технически документация за инструмента.